Macaroni met broccoli-bloemkoolkaassaus | Macaroni met broccoli-bloemkoolkaassaus

Macaroni met broccoli-bloemkoolkaassaus

Ingrediënten voor 4 personen

200g volkorenmacaroni (ongekookt)

200g gekookte ham reepjes
1 bloemkool

1 broccoli
80g gemalen light kaas

½ l halfvolle melk
6 el maïzena express
Peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Snij de bloemkool en broccoli in kleine roosjes, doe ze in een microgolfschotel met deksel. Spoel ze even onder koud water, giet af en laat ze stomen in de microgolf gedurende ongeveer 8 minuten.

Kook ondertussen de macaroni beetgaar en giet deze daarna af. Maak de witte saus door de melk aan de kook te brengen en dan de maïzena toe te voegen. Roer de saus goed door en laten nog 1 minuut doorkoken. Voeg de gemalen kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Roer de pasta samen met de groenten en ham reepjes onder de kaassaus. Doe alles in een ovenschaal en zet enkele minuten onder de grill.

 

Recept van InfraLigne Brasschaat

voedingswaarde per portie

433 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.