Lamsgehakt met zoete paprika (Turkse pepers) | Lamsgehakt met zoete paprika (Turkse pepers)

Lamsgehakt met zoete paprika (Turkse pepers)

Ingrediënten voor 4 personen

400 g lamsgehakt, gekruid
4 Turkse rode pepers
3 Turkse groene pepers
4 grote tomaten
3 uien
1 tl kaneel
2 tl komijnpoeder
Cayennepeper (naar smaak)
1à 2 tl sambal
3 à 4 soeplepels tomatenpuree
40 g rozijnen
160 g zilvervlies volkoren rijst
Gemengde jonge salade
Olijfolie
Wijnazijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Breng 800 ml water aan de kook.
Snipper de ui en was de pepers.  Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadjes.  Snijd de pepers in reepjes van +/- 0,5 cm.  Snijd de tomaten in blokjes.
Maak kleine gehaktballetjes  (+- 16 stuks).

Fruit de helft van de ui in 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur. Voeg de ongekookte rijst toe en bak deze een minuutje mee.  Breng op smaak met zout. Giet het kokend water bij de ui en rijst en laat gedurende 15 à 20 minuten op een matig vuur koken onder gesloten deksel.

Bak intussen de gehaktballetjes in 2 eetlepels olijfolie, ongeveer 5 minuten, en haal daarna uit de pan.

Fruit in dezelfde pan de andere helft van de ui en voeg na ongeveer 1 minuut de pepers, de tomatenblokjes, sambal, kaneel, komijn, cayennepeper, zout en peper toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree en 200 ml water toe.  Leg de gehaktballetjes terug in de pan en voeg er de rozijnen aan toe.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken op een laag vuur.

Meng vervolgens in een saladekom 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels wijnazijn, peper en zout.  Voeg de salade toe en meng goed.

Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de salade op een bord.

voedingswaarde per portie

kcal 525

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.