Laagjesdessert met rood fruit
Ingrediënten voor 4 personen
400 g Griekse yoghurt 0%
70 g pistachenoten
50 g braambessen
50 g bosbessen
50 g rode bessen
50 g frambozen
1 koffielepel (5 g)Canderel®zoetstof
1 stickCanderel®vanille zoetstof
8 blaadjes munt
Bereidingswijze
Bereiding:
Doe de braambessen, bosbessen, rode bessen en frambozen in een kom. Roer er de Canderel zoetstof door. Meng daarna de Griekse yoghurt samen met de Canderel vanille tot een smeuïg mengsel in een andere kom. Hak vervolgens de noten in grove stukken.
Afwerking:
Vul de glazen of potjes met een laagje fruit. Verdeel hierover het yoghurtmengsel. Schik vervolgens nog een laagje fruit en werk af met wat nootjes. Laat de potjes 15 minuten in de koelkast rusten. Werk het geheel af met wat muntblaadjes.
Variatietips:
◦ Voor plantaardige variant: Alpro Greek Style yoghurt natuur of ongezoet
◦Varieer in fruit: appel, peer, banaan, mandarijn, sinaasappel, kiwi, mango …
◦Varieer in ongezouten noten: amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten … of een mix ervan
voedingswaarde per portie
Smakelijk!
Download PDF