kreeft in papillot | kreeft in papillot

kreeft in papillot

Ingrediënten voor 4 personen

2 gekookte babykreeften
1 wit van prei
1 groene selder
50 g margarine
2 dl witte wijn
4 el kreeftenbouillon
2 el gehakte dille
2 el gehakte dragon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snij de prei en selder in fijne stukken.

Kook of stoom de kreeften 4 à 5 minuten in kreeftenbouillon samen met de groenten. Snij de kreeften in 2, verwijder de ingewanden en breek de scharen. Leg een halve kreeft op aluminiumfolie en bedek met de groenten en kruiden. Leg er wat klontjes boter op.

Voeg aan elke papillot  enkele el witte wijn en water en 1 el kreeftenbouillon toe en vouw dicht. Leg hem op een ovenplaat.
Laat de kreeften gedurende 10 à 15 min garen in een oven van 180 tot 200°C.

voedingswaarde per portie

209

kcal

14,1 g

eiwitten

10,8 g

vetten

3,8 g

koolhydraten

Recept opgemaakt door diëtiste Monique, Infraligne Aarschot

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.