Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

koolrabi met geitenkaas - light

Koolrabi met prei en blauwe schimmelkaas – (V)

Ingrediënten

4 middelgrote koolrabi’s
500 g prei
2 uien
300 g magere geitenkaas of light Brie
8 eetl. Light room of halfvolle melk
2 eetl. olijfolie
1 blaadje laurier
peper en zout

Bereidingswijze

Giet een bodem water in een kookpot en leg er een blaadje laurier in. Leg de koolrabi’s in een stoommandje in de kookpot. Breng het water aan de kook en stoom de koolrabi’s beetgaar in 25 min. Kijk regelmatig of u extra water moet toevoegen. Verhit de olijfolie in een pan en laat de ui in 1 min. glazig worden. Doe er de preisnippers bij en laat in ± 3 min. zachtjes gaar worden. Kruid met peper en zout. Voeg de light room of melk en de kaas toe en laat smelten.

Laat de koolrabi’s enkele min. afkoelen. Hol ze uit (bv. met een meloenlepel of een ijsschep), tot op 1 à 2 cm van de rand. Vul de koolrabi’s met de prei-kaasmengeling en zet in een ovenschotel. Lepel de rest van de mengeling in de schotel. Zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Smakelijk!