Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Kokosrijst met Chinese kool en omelet - mager- Licht

Kokosrijst met Chinese kool en omelet – V

Ingrediënten

160 g volwaardige rijst
1 rode peper
Gember
500 g Chinese kool
500 g paksoi
4 takjes verse koriander
8 eieren
Halfvolle of magere melk
120 ml kokosmelk
6 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Snijd de Chinese kool, de koriander en de paksoi (groen + wit gedeelte) klein. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
Schil de gember en snijd 4 cm fijn.

Meng de eieren met een scheut melk, peper en zout.
Doe 2 el zonnebloemolie in een pan en bak per persoon 1 omelet. Houd warm tussen 2 borden.

Doe daarna terug 1 el zonnebloemolie in dezelfde pan en bak er de helft van de rode peper, sojasaus, de gember, de kool en de paksoi in, gedurende 4 à 5 minuten op een matig vuur.
Voeg bij de gekookte rijst de andere helft van de rode peper en 120 ml kokosmelk. Roer goed om.

Serveer op elk bord de rijst, groenten en één omelet. Garneer met de koriander.

Smakelijk!