Kokosrijst met Chinese kool en omelet – V | Kokosrijst met Chinese kool en omelet – V

Kokosrijst met Chinese kool en omelet – V

Ingrediënten voor 4 personen

160 g volwaardige rijst
1 rode peper
Gember
500 g Chinese kool
500 g paksoi
4 takjes verse koriander
8 eieren
Halfvolle of magere melk
120 ml kokosmelk
6 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Snijd de Chinese kool, de koriander en de paksoi (groen + wit gedeelte) klein. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
Schil de gember en snijd 4 cm fijn.

Meng de eieren met een scheut melk, peper en zout.
Doe 2 el zonnebloemolie in een pan en bak per persoon 1 omelet.  Houd warm tussen 2 borden.

Doe daarna terug 1 el zonnebloemolie in dezelfde pan en bak er de helft van de rode peper, sojasaus, de gember, de kool en de paksoi in, gedurende 4 à 5 minuten op een matig vuur.
Voeg bij de gekookte rijst de andere helft van de rode peper en 120 ml kokosmelk.   Roer goed om.

Serveer op elk bord de rijst, groenten en één omelet. Garneer met de koriander.

voedingswaarde per portie

455 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.