Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata – V | Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata – V

Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata – V

Ingrediënten voor 4 personen

1 knolselder
2 sinaasappelen
2 el amandelen
1 bussel bladpeterselie
1 el water
5 el olijfolie
1snuifje Espelettepeper
zwarte peper van de molen
fleur de sel (zout)

Bereidingswijze

Spoel en schil de knolselder en snij hem in grote stukken. Doe de stukken in een kookpot, zet ze onder water en laat op een middelhoog vuur 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Schraap zeste van sinaasappelen. Pel de sinaasappelen à vif en snij de partjes eruit. Hak de amandelen. Pluk de peterselie van de takjes. Houd enkele blaadjes apart en hak ze grof. Doe de rest van de peterselie in een hakmolentje of kleine blender met 1 el water en 2 el olijfolie en blend tot je een gladde groene olie bekomt. Mix de knolselder, samen met een beetje kookvocht, zout, peper en 3 el olijfolie in de blender tot een gladde soep. Dien de soep op in kommen, werk af met peper van de molen, de peterselieolie, de gehakte peterselie, de gehakte amandelen, de sinaasappelpartjes, de zestes en de Espelettepeper.

voedingswaarde per portie

276 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.