Knolseldersoep met gerookte zalm | Knolseldersoep met gerookte zalm

Knolseldersoep met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

 

½ knolselder
1 kippenbouillonblokje
100 ml light room 5 %
Peper, zout
Gedroogde bieslook
Gerookte zalmsnippers

Bereidingswijze

Snij de knolselder in grove stukken en spoel deze even onder water. Doe 1 liter water in een kookpot, samen met de knolselder en het bouillonblokje. Laat minstens één uur op een zacht vuur koken. Mix de soep en kruid met peper en zout. Breng terug aan de kook en voeg eventueel nog wat water toe naar gewenste dikte. Haal van het vuur, voeg de light room hieraan toe en roer goed om. Schep uit in kommetjes en leg enkele zalmsnippers in het midden.
Strooi er nog wat gedroogde bieslook als garnituur over.

voedingswaarde per portie

73 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.