Kippenballetjes – bloemkool – komkommer | Kippenballetjes – bloemkool – komkommer

Kippenballetjes – bloemkool – komkommer

Ingrediënten voor 4 personen

800g bloemkool

1 komkommer

8 aardappelen ter grootte van een ei
500g kippengehakt
2 takjes dille
4 el magere yoghurt
4 el mosterd
6 el azijn
2 el olijfolie
Peper en zout

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gedurende 15 min. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze ook in licht gezouten water gedurende 15 min. Peper de bloemkool.

Rasp de komkommer. Versnipper de dille. Meng in een kommetje de komkommer, de dille, de yoghurt, mosterd en azijn. Kruid met peper en zout.

Kruid het gehakt met peper en zout. Maak 12 balletjes. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Zet daarna het vuur wat lager tot ze helemaal gaar zijn.

Serveer drie balletjes per persoon samen met de aardappelen, bloemkool en komkommer.

Recept van InfraLigne Hannut – met dank aan Jane!

voedingswaarde per portie

415 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.