Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

kip-spinaziecurry (met raita)

Kip-spinaziecurry (met raita)

Ingrediënten

  • 1tl olijfolie
  • 450g kipfilet, in blokjes
  • 2.5cm gemberwortel (geschild en geraspt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2tl gemalen koriander
  • 2tl gemalen komijn
  • 1tl gemalen kurkuma
  • 1tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100ml vetarme kippenbouillon
  • 350g jonge spinazie
  • 1 hand verse koriander

Voor de raita:

  • Stuk komkommer
  • 300g magere griekse yoghurt
  • 2el muntblaadjes (gescheurd)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Leg de stukjes kip in de hete olie en bak ze in 3-4 minuten bruin.

Voeg de gember, knoflook en specerijen toe en roerbak ze een minuut tot de aroma’s vrijkomen. Voeg dan de tomaten en de bouillon toe en breng het geheel zacht aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen tot het vocht iets is ingekookt.

Controleer of de kip gaar is voor je de pan van het vuur haalt en roer dan de spinazie erdoor.

Raita: snijd de komkommer overlangs door, haal de zaadjes eruit en snijd in dunne plakjes. Vermeng met de griekse yoghurt en de muntblaadjes en serveer de raita bij de curry.

Werk af met de verse korianderblaadjes.

Smakelijk!