Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Kalkoen met gele curry en rijst

Kalkoen met gele curry en rijst

Ingrediënten

500 g kalkoenfilet in blokjes
160 g volkoren rijst
1 bloemkool van +/- 600 g
2 venkelknollen
1 rode peper
400 ml kokosmelk (light)
100 ml water
200 g gele currypasta
3 el sojasaus
2 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens richtlijnen op de verpakking.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de venkel in stukken en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in dunne plakken.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper fijn.

Doe 2 el olijfolie in een wok en fruit hierin de rode peper. Voeg na ongeveer 1 minuut de blokjes kalkoen toe en bak 4 minuten. Voeg de bloemkool en venkel erbij en bak ongeveer 4 minuten. Voeg dan de currypasta toe en laat nog 1 minuut op zacht vuur sudderen. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om. Smaak het geheel af met de sojasaus, peper en zout.

Verdeel de rijst en de kalkoen over de borden.

 

Smakelijk!