Kalfsfricassee met citroen | Kalfsfricassee met citroen

Kalfsfricassee met citroen

Ingrediënten voor 4 personen

600g kalfsfricassee

4 dikke aardappels 

12 jonge wortels

1 citroen (sap)

1 vetarme kip bouillonblokje

20g gehakte peterselie

4 kleine ajuinen (fijngehakt)

peper

Bereidingswijze

Maak met het bouillonblokje kippenbouillon zoals op de verpakking staat aangegeven. Breng 250 cl kippenbouillon aan de kook.

 

Voeg er nadien de stukjes gesneden kalfsfricassee, het citroensap, de peterselie en de ajuin aan toe.

 

Laat 45 minuten pruttelen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in twee. Laat ze apart gaarkoken.

 

Voeg, als laatste, de worteltjes bij de kalfsfricassee. Laat verder pruttelen tot de worteltjes gaar zijn. Kruid met de peper.

 

Dien op met een gekookte aardappel en bestrooi met wat overgebleven gehakte peterselie.

Recept van InfraLigne Sint-Pieters-Leeuw

voedingswaarde per portie

481 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.