Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

kalfsbrochettes met prinsessenboontjes
Category: Hoofdgerecht

Kalfsbrochettes met prinsessenboontjes, tomaat en zoete aardappel

Ingrediënten

200g kalfsfilet
200g prinsessenboontjes
200g zoete aardappel
1/2 rode paprika
8 kleine kerstomaatjes
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
Kurkuma
Zwarte peper
Zout

Bereidingswijze

Snijd de kalfsfilet en de paprika in blokjes en spies ze afwisselend op een satéstokje. Leg de spiesjes nog even aan de kant.

Verwijder de topjes van de bonen en schil de zoete aardappel. Snijd de boontjes in twee en de zoete aardappel in stukjes. Kook de boontjes 8 minuten in water. Spoel ze daarna meteen onder koud water zodat ze hun groene kleur behouden.

Stoom de stukjes zoete aardappel tot ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten).

Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en doe er de gekookte boontjes, de gestoomde zoete aardappel, de kerstomaatjes en de stukjes knoflook in. Kruid met een snuifje kurkuma en zwarte peper en bak nog een 5-tal minuten. Roer regelmatig om.

Kruid ondertussen de spiesjes met peper en zout en grill ze op een grillpan/grillplaat.

Serveer de groenten samen met de spiesjes op een bord.

Recept van Infraligne Belsele

Smakelijk!