Kabeljauwhaasje met parma, tomaten en mozzarella | Kabeljauwhaasje met parma, tomaten en mozzarella

Kabeljauwhaasje met parma, tomaten en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

4 x 150 g kabeljauwhaasje
4 sneetjes parmaham
2 x 125 g Mozzarella light
4 tomaten
8 blaadjes salie
20 blaadjes basilicum
Olijfolie
Balsamicoazijn
200 g spaghetti (volkoren)
Peper en zout

 

Bereidingswijze

Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
Breng ongeveer 2L water aan de kook en kook hierin de spaghetti.
Giet daarna af en spoel kort met koud water.
Kruid de stukken kabeljauw met peper en zout en leg op ieder stuk 2 blaadjes salie.  Wikkel vervolgens de kabeljauw in een schijf parmaham en maak dit vast met een tandenstoker.
Snijd de mozzarella en de tomaten in schijven.

Meng 3 eetlepels olijfolie met 3 eetlepels balsamicoazijn en peper en zout. 

Bak intussen de kabeljauw in 2 eetlepels olijfolie.  Bak beide kanten goudbruin en plaats de kabeljauw daarna ongeveer 5 minuten in de oven.

Dresseer op ieder bord de tomaten en mozzarella (afwisselend) en doe hier een eetlepel van de dressing over.  Leg op ieder bord een stukje vis en een draai spaghetti.  Werk af met de basilicumblaadjes en vers gemalen peper en nog een lepel van de dressing.

voedingswaarde per portie

540 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.