Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

vis1
Category: Hoofdgerecht

Kabeljauw met preipuree en witte wijnaus

Ingrediënten

800 g aardappelen

4 preistengels

1 grote ui

Olijfolie

Enkele laurierblaadjes

Enkele takjes tijm

300 ml droge witte wijn

Scheutje room, light (12%)

100 g margarine

Peper

Zout

600 g kabeljauw

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Was de prei en snij in fijne stukjes. Snij de ui fijn en fruit deze in een pot met een beetje olijfolie. Voeg de prei toe. Bind enkele blaadjes laurier en takjes tijm samen met een keukentouw en voeg ze toe aan de pot met prei en ui. Schenk de witte wijn in de pot en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Zet een ander pannetje op een matig vuur en giet er een bodempje witte wijn in. Laat dit kort inkoken. Voeg een scheutje room toe en laat inkoken. Snij de margarine in blokjes. Roer met een garde door de saus en voeg beetje bij beetje de blokjes koude margarine toe op een zacht vuur zodat de saus niet schift. Kruid naar smaak met peper en zout. Verwijder de tijm en laurier uit de pot met gestoofde prei. Giet de gekookte aardappelen af en schep ze bij het groentemengsel. Stamp tot een smeuïge preipuree en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Bak de vis op een pan met wat olijfolie tot deze gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer de vis samen met de preipuree en de witte wijnsaus.

Smakelijk!