Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Kabeljauw met parelcouscous, courgette en rucola | Kabeljauw met parelcouscous, courgette en rucola

Kabeljauw met parelcouscous, courgette en rucola

Ingrediënten voor 2 personen

1 ui

1 teen knoflook

1 grote courgette of 2 kleine courgettes

40 g rucola

300 g kabeljauw

100 g parelcouscous

3 tl olijfolie

500 ml groentebouillon

verse tijm

zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de ui, hak de knoflook fijn, snijd de courgette in kleine blokjes. Scheid de tijmblaadjes van de takjes. Verhit 1 theelepel olie in een pan en kook de parelcouscous 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg de groentebouillon toe en kook volgens de tijd op de verpakking. Verhit 1 theelepel olie in een grote koekenpan of wok. Fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en tijm toe. Voeg peper en zout toe. Voeg een beetje water toe en kook ongeveer tien minuten. Kook ondertussen in een andere pan de kabeljauw met 1 theelepel olie. Als de courgette gaar is, zet het vuur dan uit, voeg de geraspte rucola en de gekookte parelcouscous toe. Mengen. Serveer met gekookte vis.

voedingswaarde per portie

430 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.