Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 1 2021
Category: Hoofdgerecht

Kabeljauw in chilisaus

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst

400 gram sperziebonen

200 gram kabeljauw of andere visfilet

volkorenmeel

2 eetlepels olie

2 tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

1 Chilipeper of Spaanse peper

1 eetlepel tomatenpuree zonder zout

¼ bouillontablet met minder zout

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan. Maak de groente schoon.

Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Roer er de stukjes tomaat, de peper en

200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken. Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is. Geef de sperziebonen en de rijst erbij.

Smakelijk!