Japanse noedelsoep met rundsreepjes en paddenstoelen (maaltijdsoep) | Japanse noedelsoep met rundsreepjes en paddenstoelen (maaltijdsoep)

Japanse noedelsoep met rundsreepjes en paddenstoelen (maaltijdsoep)

Ingrediënten voor 4 personen

400 g dun gesneden rundslapjes
450 g paksoi
500 g gemengde paddenstoelen
240 g udonnoedels (voorgekookt)
4 cm gember
1 rode peper
3 el sojasaus
4 blokjes vetarme rundsbouillon
2 el zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

Kook 2 l water en voeg hierbij 4 blokjes vetarme rundsbouillon.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd 4 cm van de gember heel fijn. Snijd de rundslapjes in reepjes.  Snijd de paksoi (zowel het groene als het witte gedeelte) in stukjes van +/- 1 cm.  Snijd de champignons in plakjes.

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of soepketel en fruit de rode peper en de gember 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de rundsreepjes toe en kruid met peper.  Bak ongeveer 2 minuten op matig vuur.  Voeg de paksoi erbij en bak nogmaals 2 minuten.

Voeg de 2L bouillon en de champignons toe en laat 5 minuten koken. Voeg als laatste de udonnoedels er bij. Breng op smaak met 3 el sojasaus, peper en zout.

Verdeel over de soepkommen.

voedingswaarde per portie

575 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.