Italiaanse roerbaksoep – rundergehakt – ontbijtspek | Italiaanse roerbaksoep – rundergehakt – ontbijtspek

Italiaanse roerbaksoep – rundergehakt – ontbijtspek

Ingrediënten voor 6 personen

50g ontbijtspek
1 teentje knoflook
350g rundergehakt
1-2 tl currypoeder
400g Italiaans groentepakket
1,5 l. groentebouillon
2 ontvelde tomaten
2 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden bieslook
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak in +-5 min. rul.

Voeg het currypoeder en knoflook toe en bak +-2 min. mee. Voeg de groenten toe en bak die al roerende 3-4 min. mee.

Schenk de bouillon erbij, gepelde tomaten en breng de soep aan de kook. Laat deze op zacht vuur 5-10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er voor het serveren peterselie en bieslook door.

 

Recept van Infraligne Margraten

voedingswaarde per portie

203 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.