Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

P1180644
Category: Hoofdgerecht

Hertenfilet met sinaasappelsaus, bospeen en aardappelkroketjes

Ingrediënten

250 g rauw hertenfilet
15 ml olijfolie om te grillen
peperkorrels
Provençaalse kruiden
rozemarijn

400 g bospeen
waterkers

snacktomaatjes
lente-ui

Saus:
1 zakje kant en klare sinaasappelsaus Didden

1 mandarijn/sinaasappel
rode besjes (aalbessen)
sjalotje
jeneverbessen
rozemarijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de kroketten in 20 minuten in de oven gaar.

Schrap de bospeen en kook ze in 20 minuten beetgaar.

Voor de saus (50 ml per persoon):
Fruit een sjalotje, pel de sinaasappel verdeel deze in partjes was de rode bessen en voeg deze toe aan de kant en klare sinaasappelsaus met een takje rozemarijn en jeneverbessen warm deze in 5 minuten op.

Vlees:
Wrijf het hertenfilet in met peper en Provençaalse kruiden en voeg een takje rozemarijn toe. Gril de hertenfilet in een grillpan of koekenpan in 5-10 minuten gaar aan beide kanten medium.

Smakelijk!