Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

hert-met-peer-en-witloof

Hert met peer en witloof

Ingrediënten

500 g gebraad van hert
8 kleine peren
1kg witlof
1tl. Citroensap
Perensap
1 dl rode wijn
1.5 dl wildfond
3 eetl. olijfolie
2 kruidnagels
1 laurierblad
Zout en peper
Maïzena sausbinder
12 pommes duchesse

Bereidingswijze

Een dag op voorhand:
Marineer 4 geschilde peren in een mengsel 1 dl rode wijn, 2 kruidnagels en 1 laurierblad. Laat dit één nacht trekken.


De dag zelf:
Snijd het witlof in reepjes van 1 cm, en besprenkel met citroensap.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin het gebraad langs alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op een bakplaat en schuif het in de voorverwarmde oven van 180 ° C gedurende 1 uur.
Bak ondertussen het witlof in 1 eetlepel olijfolie en voeg 5-6 eetlepel perensap toe.
Laat dit verder koken op laag vuur tot het sap (± 15 min) is verdampt. Leg de gemarineerde peren (rood) met de andere 4 geschilde peren in een ovenschaal. Voeg er 1 eetlepel perensap bij en verwarm gedurende 10 minuten in de oven, op 180 °C.

Verwarm de wildfond in een pan, voeg er de jus van het gebraden hert en de rode wijn marinade bij (eerst het laurierblad en de kruidnagels verwijderen). Laat tot de helft inkoken.
Bind de saus met een sausbinder (Maïzena)

Snijd het vlees in plakjes. Garneer elk bord met een bed van witloof en leg er 2 plakjes vlees op. Schik op elk bord 2 peertjes (1 gemarineerde en 1 natuur) en overgiet met de saus van het vlees. serveer op ieder bord 3 pommes duchesses.

Smakelijk!