Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 4 2020
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Healthy macaroni

Ingrediënten

220 g volkoren macaroni (ongekookt)

300 g diepvries tuinerwten

1 el extra vierge olijfolie

400 g bloemkoolrijst

1 bosje pijpajuin (6 stuks)

200 g gerookte kipreepjes

100 ml magere melk

170 g geraspte light kaas

1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.

Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee.

Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de pijpajuin in ringen. Voeg de pijpajuin samen met de gerookte kipreepjes toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.

Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang vervolgens 120 à 150 ml van het kookvocht op. Voeg de erwten, macaroni, de kaas, het kookvocht, melk en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

TIP:Is je saus iets te lopend? àvoeg 1 à 2 eetlepels maïzena toe!

TIP: Ook lekker in de oven met een gegratineerd korstje

Smakelijk!