Healthy macaroni | Healthy macaroni

Healthy macaroni

Ingrediënten voor 4 personen

220 g volkoren macaroni (ongekookt)       

300 g diepvries tuinerwten     

1 el extra vierge olijfolie        

400 g bloemkoolrijst     

1 bosje pijpajuin (6 stuks)      

200 g gerookte kipreepjes      

100 ml magere melk     

170 g geraspte light kaas        

1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.

Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee.

Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de pijpajuin in ringen. Voeg de pijpajuin samen met de gerookte kipreepjes toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.

Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang vervolgens 120 à 150 ml van het kookvocht op. Voeg de erwten, macaroni, de kaas, het kookvocht, melk en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

TIP:Is je saus iets te lopend? àvoeg 1 à 2 eetlepels maïzena toe!

TIP: Ook lekker in de oven met een gegratineerd korstje

voedingswaarde per portie

422kcal / 37.1g Ew / 9.5g V / 46.7g Kh4

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.