Hartige volkorenmuffins met kaas en bacon
Ingrediënten voor 8 personen
250 ml melk
1 ei
100 ml neutrale olie (zoals zonnebloem of arachide)
250 gram volkoren bloem
1 zakje bakpoeder
100 g baconreepjes
100 g geraspte kaas
Snuf zout
Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de droge ingrediënten samen: de bloem, bakpoeder, zout en peper. Meng onder elkaar. Voeg hierbij de melk, de olie en het ei. Meng het geheel tot een egaal deeg. Roer hieronder de ongebakken baconreepjes en ¾ van de kaas. Kruid nog verder af naar smaak. Neem een muffinvorm en leg muffinpapiertjes in 8 vormpjes. Verdeel het mengsel over 8 vormpjes. Werk af met de resterende kaas. Bak de muffins af in 12 minuten.
De muffins zijn een heerlijk en voedzaam idee om als ontbijt of lunch mee te nemen.
Tip: Je kan ze invriezen.
Ter variatie kan je bijvoorbeeld ook kiezen om veel verse kruiden toe te voegen, of combinaties te maken zoals zongedroogde tomaten en geitenkaas, vegetarische stukjes en parmezaan of gerookte zalm en kruidenkaas
voedingswaarde per portie
Smakelijk!
Download PDF