Hapje eindejaarsmenu 2018: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado | Hapje eindejaarsmenu 2018: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Hapje eindejaarsmenu 2018: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

8 grote, gepelde en geblancheerde scampi’s
1 avocado
1 lente-uitje
1 appel
½ limoensap
1 takje verse munt
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
peper en zout

Bereidingswijze

Laat de scampi’s ontdooien en dep droog. Pers de halve limoen. Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

Snij het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper fijn. Snipper de blaadjes munt fijn.

Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout.

Meng de lente-ui, de appel, de avocado en de munt voorzichtig door elkaar.

Verhit de olijfolie in een pan en leg er de scampi’s in. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi’s ongeveer 2 min. op een hoog vuur.

Verdeel de appel-avocadomengeling over 8 aperitiefglaasjes en schik in elk glaasje een gebakken scampi. Serveer meteen.

Reken op 2 glaasjes per persoon

Recept van Infraligne Aarschot

 

voedingswaarde per portie

53 Kcal/glaasje

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.