Groentesoep met broccoli (V) | Groentesoep met broccoli (V)

Groentesoep met broccoli (V)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g ui
  • 60 g wortel
  • 60 g prei                                                                
  • 300 g broccoli
  • 1 l vetarme groentebouillon
  • tijm
  • enkele takjes peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Pel de ui.  Schil de wortel.  Was de prei en de broccoli.  Verdeel de broccoli in roosjes.
  • Snijd de ui, wortel, prei en een deel van de broccoli in stukken van 1,5 cm.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten 20 min. koken.  Breng op smaak met tijm.
  • Hak intussen de peterselie fijn.
  • Mix de soep en breng op smaak met peper (en zout).
  • Voeg de overige broccoliroosjes toe en laat de soep nog enkele minuten koken.
  • Versier met gehakte peterselie.

voedingswaarde per portie

  • 25 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.