Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola en rode vruchten | Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola en rode vruchten

Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola en rode vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

450 gr Griekse yoghurt Light
100 gr Rode vruchten (diepvries)
2 Frambozen
1 klein takje rode bessen

Granola

160 gr havermout
2 lepels honing
1 eetlepel olijfolie
40 gr notenmix (natuur)
1 koffielepel kaneel
30 gr rozijnen
1 snuifje zout 

Bereidingswijze

Maak eerst de granola.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Havermout in kom doen, notenmix grof hakken en bij de havermout voegen.  Olijfolie en honing en de kaneel en zout bij de havermout en noten voegen. Rozijnen onder het geheel mengen.

Bakpapier op de ovenplaat doen en het mengsel over de plaat verdelen.

10 à 15 min in de oven (hou in het oog!). Daarna laten afkoelen.

Yoghurt in blender doen samen met de diepvriesvruchten. Weeg 60g granola af per persoon.

Doe een beetje granola op de bodem en dan een laagje yoghurt, laagje granola, laagje yoghurt, afwerken met een framboos en een klein takje rode bessen.

 

Recept van InfraLigne Bree

voedingswaarde per portie

142 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.