Gnocchi met kip en auberginecrème | Gnocchi met kip en auberginecrème

Gnocchi met kip en auberginecrème

Ingrediënten voor 4 personen

400g kipfilets (4 stuks)
3 aubergines
80g lightkaas
2dl lightroom
500g gnocchi
4 el olijfolie
zwarte peper
zout
verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik enkele keren met een vork in de aubergines en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 25min in de oven. Laat ze afkoelen, snij in de lengte in 2 en lepel uit.

Knip de basilicumblaadjes in kleine stukjes. Snij de kipfilets in stukjes. Meng het vruchtvlees van de aubergines, de room, 2 eetlepels olijfolie en de helft van de kaas en mix. Kruid met peper en zout.

Kook de gnocchi klaar zoals op de verpakking en giet af. Kruid de kip met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kipstukjes goudbruin.

Meng de auberginecrème onder de gnocchi. Voeg de kip, de basilicumblaadjes en de rest van de kaas toe.

 

Recept van InfraLigne Eeklo

voedingswaarde per portie

582 Kcal – 31,5g EW – 30g V – 10g KH

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.