Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

week 8 Bree
Category: Dessert, Tussendoortjes

Gezonde brownietaart met topping (8 st)

Ingrediënten

Ingrediënten

Brownietaart

300 gram zoete aardappel

2 eieren

2 el ahornsiroop

50 gr amandelmeel

1 el bakpoeder

4 verse dadels

1 el kokosolie

3 el cacao

Topping

150 gr halfvolle platte kaas

1 blaadje gelatine

1 el ahornsiroop

50 gr rode blauwbessen/frambozen

Bereidingswijze

De zoete aardappelen koken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 175° en de springvorm van 20 cm invetten of eventueel bakpapier gebruiken.

Laat de dadels weken.

De eieren samen met de ahornsiroop en de aardappelen blenden.

Voeg het amandelmeel, bakpoeder, de cacao, kokosolie en de ontpitte dadels aan de mix toe meng tot een stevig beslag. Dit mag ongeveer 40 min in de oven.

Gelatineblaadje laten weken en daarna oplossen in een pannetje met een klein beetje water.

Platte kaas opkloppen en de gelatine en de agavesiroop toevoegen.

Dit mengsel mag uitgesmeerd worden over de afgekoelde taart.

En dan versieren met het vers fruit.

Smakelijk!