Geroosterde granen met wortelen en dille
Ingrediënten voor 1 persoon
1 zakje ebly
2 eetlepels olijfolie
4 verse wortels, ontdaan van het loof
en in de lengte doorgesneden
4 takjes verse tijm
3 tenen look, in de helft gesneden
dille
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220°C. Kook de ebly gaar.
Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslede.
Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten)
Haal de takken tussen de wortels uit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven)
Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met fijngesneden dille en 1 eetlepel olijfolie (gebruik de beste die je hebt om af te werken)
Tip: je kan ook gedroogde tijm gebruiken
Tip: let op dat je wortels en look niet aanbranden. Als je ziet dat het begint aan te branden, roer het geheel dan eens rond
voedingswaarde per portie
407 kcal
Smakelijk!
Download PDF