Gentse waterzooi met kippendijen en groenten | Gentse waterzooi met kippendijen en groenten

Gentse waterzooi met kippendijen en groenten

Ingrediënten voor 4 personen

2 laurierbladen
600 g krielaardappelen
4 stengels bleekselderij
500g kippendijen met bot
8 takjes bladpeterselie
2 stengels prei
4 wortelen
400ml light kookroom
3 magere groenten bouilon blokjes
2 el zonnebloemolie
peper & zout

Bereidingswijze

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel. Was de krielaardapelen grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snij de bladpeterselie fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4-5 minuten rondom bruin op een hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn. Snij de prei en wortelen in blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen, bleekselderij, prei, wortelen, kippendijen en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10-12 minuten op middellaag vuur.

Haal de kippendijen uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees van het bot met behulp van 2 vorken en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met peterselie.

voedingswaarde per portie

475 Kcal – 23 g EIW – 45,5 g KH – 21,5 g Vet

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.