Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Gemarineerde zalm | Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

Ingrediënten voor 4 personen

340 g zalm

2 avocado’s

1 rode paprika

Lente uitjes

Sesamzaadjes

Kokosschaafsel

1 komkommer

Marinade:

8 el  sojasaus

1,5 eetlepel honing

Sap van ½ limoen

1 el rijstazijn

1 el gehakte gember

1 tl sesamolie

2 el rode paprika, gesneden en fijngehakt

2 teentjes knoflook, grof gehakt

Bereidingswijze

Kruid de in blokjes gesneden zalm met peper en zout. Meng de ingrediënten van de marinade in een middelgrote kom. Voeg de zalm toe. Laat 30 minuten marineren.

Voeg de marinade (zonder de zalm) toe aan een koekenpan en verwarm ongeveer 5-7 minuten tot het kookt en indikt. Voeg de zalm toe en bak een paar minuten aan elke kant.

Serveer met rijst, dun gesneden avocado en komkommer bestrooid met sesamzaadjes en kokosschaafsel. Garneer met lente uitjes.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.