Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Gehaktbal met knolselderpuree

Gehaktbal met knolselderpuree

Ingrediënten

400 g rundsgehakt
4 sjalotten
400 g bloemige aardappelen
800 g knolselder
magere melk
water
40 g boter
peper, zout en nootmuskaat

 

Bereidingswijze

Snij de sjalotten heel fijn en meng met het gehakt, kruid met peper en zout. Draai hier 4 gehaktballen van. Bak ze gaar in de pan met boter op een matig vuur.

Schil de aardappelen en de knolselder. Snij zowel de aardappelen als de knolselder in blokken van gelijke grootte. Doe alles in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk. Kook dit gaar in 20 a 30 minuten. Giet af. Pureer alles onder elkaar, breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het overschot van de boter toe en draai daarna het mengsel door de passe-vite. Zo krijg je een mooie puree zonder klonters.

Voor de afwerking kan je er nog wat fijngesneden peterselie of bieslook over strooien.

Smakelijk!