Everzwijngehaktballetjes met zure groenten | Everzwijngehaktballetjes met zure groenten

Everzwijngehaktballetjes met zure groenten

Ingrediënten voor 4 personen

500g everzwijnfilet
1 ei
2 sjalotten
2 el vetstof
1 el Luikse stroop
1 el bloem
2 dl bruin bier
1 takje tijm
peper
zout
1 gele wortel
1 oranje wortel
1 paarse wortel
3 eetlepels appelazijn
1 el olijfolie
5g bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de fijngesneden sjalotten in de vetstof. Hak het vlees fijn in een keukenrobot, samen met het ei en de helft van de aangefruite sjalot. Hou de andere helft van de aangefruite sjalot aan de kant. Maak balletjes van het vlees. Bak ze bruin in een eetlepel vetstof. Leg ze daarna in een ovenschotel en laat ze gedurende een kwartier verder garen in de voorverwarmde oven.

Maak de groenten: snij met een mandoline of dunschiller alle groenten in heel fijne repen en marineer ze 20 min in de appelazijn, de olijfolie en peper en zout. Laat de paarse wortel apart marineren, anders verkleuren de andere groenten.

Doe de rest van de aangefruite sjalot in een pannetje en voeg de Luikse stroop, de tijm en het bruine bier toe. Laat 10 minuten inkoken. Voeg eventueel wat bloem toe om wat meer te binden. Kruid met peper en zout. Dien op met gekookte krieltjes. Voorzie hiervoor 150g krieltjes per persoon.

voedingswaarde per portie

452 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.