Eend met wintergroenten | Eend met wintergroenten

Eend met wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen

2 eendenborsten

250 g aardappelen                                                                                                                                                    

400 g butternut

Rozemarijn

3 teentjes look                                                                                                                                             

Olijfolie

3 wortels

1 pastinaak

1 bakje oesterzwammen

Scheutje melk

Nootmuskaat

peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de butternut in gelijke delen (met schil).
  • Doe de butternut in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over.
  • Plet 2 teentjes look en leg deze bij de butternut.
  • Voeg rozemarijn, peper en zout toe.
  • Laat 30 minuten garen in de oven op 180 graden.
  • Spoel de eendenborsten en dep droog met keukenpapier.
  • Snijd inkepingen in de vetlaag.
  • Schil de aardappelen, wortel en pastinaak.
  • Snijd de pastinaak en wortel in ongelijke vormen.
  • Kook water voor de aardappelen.
  • Kook water voor de wortelen en stoom de pastinaak.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn mix ze met de butternut tot puree.
  • Bak de eenden 5 minuten op de kant van het vet.
  • Draai de eend daarna om en bak nog eens 5 minuten.
  • Dresseer alles op een mooi bord.

voedingswaarde per portie

320 kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.