Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Courgette broccoli soep | Courgette broccoli soep

Courgette broccoli soep

Ingrediënten voor 4 personen

½ broccoli

½ courgette

1 ui                                                                                                    

750ml kippenbouillon

1 teentje knoflook

2 takjes tijm

2 blaadjes laurier

2 takjes peterselie

1 eetlepel olijfolie

Peper

Zout

Bereidingswijze

Was en snij de broccoli in roosjes. Was de courgette en snij ze grof in stukken. Snij de ui grof en pel en snipper de knoflook.

Giet een eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof eerst de ui en knoflook aan en doe daarna de courgette en de broccoli erbij.

Giet daarna de vetarme kippenbouillon erbij.

Bind de tijm, laurier en peterselie samen met een touwtje aan elkaar, voeg de kruiden toe en laat 20 minuten doorkoken.

Verwijder de kruiden en mix de soep. Laat de soep nogmaals doorkoken.

Proef en kruid af met peper en zout.

voedingswaarde per portie

55Kcal / 2,3g Eiwitten / 3,1g Koolhydraten / 2,8g Vetten / 1,6g Vezels  

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.