Bloemkoolsoep – (V) | Bloemkoolsoep – (V)

Bloemkoolsoep – (V)

Ingrediënten voor 2 personen

500g bloemkoolroosjes

2 uien

1 eetlepel dieetmargarine                             

1 scheutje witte wijn                                                          

500 ml groentebouillon                                            

4 eetlepels volkoren havervlokken                                                                                                    

Snuifje cayennepeper                                                            

Peper en zout en nootmuskaat  

2 eetlepels gehakte peterselie (versiering)

Bereidingswijze

De bloemkoolroosjes onder stromend water stevig wassen. De uien snipperen en samen met de bloemkool en boter in een pan doen.
12 minuten bij matig vuur laten fruiten. Blussen met de witte wijn.
Eerst de groentebouillon toevoegen en vervolgens de havervlokken. Daarna alles mixen.
Kruiden naar smaak. Bestrooien met de peterselie.

voedingswaarde per portie

Ongeveer 230 kcal per persoon

Recept opgemaakt door Infraligne Eeklo.

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.