Bloemkool – aardappels – gehakt | Bloemkool – aardappels – gehakt

Bloemkool – aardappels – gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

500g kippengehakt

4 aardappels, geschild en in stukjes

400g bloemkool in roosjes

1 ui

100g geraspte kaas 30+

2 teentjes knoflook

100 ml kippenbouillon

2 el olijfolie

Een scheutje halfvolle melk

1tl tijm

Nootmuskaat

Peper

Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de aardappels en bloemkool beetgaar in circa 5-10 minuten Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak dit circa 5 minuten. Voeg de tijm toe en roerbak circa 5 minuten mee.

Meng het gehaktmengsel met de bouillon en laat dit pruttelen totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels en de bloemkool af.

Maak een puree van de aardappels, bloemkool, melk, nootmuskaat, de helft van de kaas, zout en peper. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree over het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eventueel kun je de ovenschotel nog even onder de grill zetten voor een mooi goudbruin korstje.

voedingswaarde per portie

500 Kcal – 34,9g V – 19,8g KH – 36,1 EW

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.