Blauwe bessen cheesecake | Blauwe bessen cheesecake

Blauwe bessen cheesecake

Ingrediënten voor 6 personen

Voor de bodem:

85g ontpitte dadels
3 el lauw water
65g havermout

Voor de vulling:

2 eieren
150g philadelphia light
1 el havermeel
1 el honing
rasp van ½ citroen

Voor de topping:

50g blauwe bessen
sap van ¼ citroen

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.

Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je keukenmachine. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree.

Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.

Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.

Pureer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel in een draaiende beweging door de cheesecake

Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen.

 

Recept van Infraligne Borsbeek

voedingswaarde per portie

170 Kcal per cakeje

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.