Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

Infraligne Placeholder recepten website

Biefstuksalade met champignons en balsamicodressing

Ingrediënten

400 g biefstuk
1 eetlepel margarine
200 g gemengde sla of veldsla
500 g champignons
2 appels
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels water
3 eetlepels balsamicoazijn
2 koffielepels honing
Aardappelen (2 à 3 per persoon)

Peper, zout en eventueel citroensap naar eigen smaak

 

Bereidingswijze

Kruid en bak de biefstuk aan twee kanten kort aan op een hoog vuur. Laat de biefstuk hierna nog 3 minuten bakken op een laag vuur naar gelang de gewenste bakwijze. Wikkel de biefstuk in zilverpapier en laat het even rusten. Maak de champignons schoon en snij ze in vier. Stoof deze in het bakvet van de biefstuk en voeg dadelijk een beetje water toe tegen het aanbakken.

Snij de appel in blokjes en meng het onder de gewassen sla. Meng de olijfolie, het water, balsamicoazijn en de honing heel goed door elkaar. Meng het nadien samen met de sla en appel. Schep ook de champignons en een beetje vocht van de champignons onder de sla. Kruid het geheel met peper en zout. Besprenkel eventueel met een beetje citroensap. Snij de biefstuk in repen en serveer het samen met de aardappelen op de sla.

Smakelijk!