Avocado komkommer gazpacho | Avocado komkommer gazpacho

Avocado komkommer gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen

3 komkommers


1 avocado


1 mager kippenbouillonblokje  

peper en zout 


400 ml water

Voor een maaltijdsoep:

200 gr garnalen

Sap van citroen


Stukje bruin stokbrood

 

Bereidingswijze

Schil de komkommers en halveer, hou een stukje van 3 cm over ongeschild (doe in blokjes voor de versiering achteraf). Verwijder de pitjes en doe dit in een zeef.
Vang het sap op en druk het sap uit de pitjes.
Snij de komkommer in blokjes. Schil de avocado en snij ook in blokjes.
Mix de komkommers, avocado, kippenbouillonblokje, het sap en het water (water naar de gewenste dikte van de soep)
Breng op smaak met peper en zout.
Marineer de garnalen in het citroensap.
Zet alles 2 u in de koelkast. Schep de soep uit, versier met de garnalen en de stukjes komkommer. Geef er stukje bruin stokbrood bij. Dit kan ook gegeven worden als amuse in kleinere portie.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.