Aspergesoep | Aspergesoep

Aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen

½ ui
1 preiwit
1 el groentenbouillon of 1 bouillonblokje
2 l water
1,5 kg witte geschilde asperges
1 kl margarine

Bereidingswijze

Snij alle groenten behalve de asperges zeer fijn. Doe de margarine in de pot en stoof de groentjes rauw aan.

Snij de puntjes van de asperges. Snij de rest van de asperges zeer fijn en voeg deze aan de groentjes toe. Stoof rauw aan gedurende 6 minuten.

Giet nu het water erbij en voeg de lepel groentenbouillon of het bouillonblokje toe. Het geheel laten opkoken tot alle groentjes heel zacht gekookt zijn.

Nu de soep mixen tot alles mooi glad is. Laat de aspergepunten op het einde meekoken (je kiest hier zelf of je ze ook helemaal gaar kookt of je ze beetgaar wenst).

Recept van Infraligne Aarschot

voedingswaarde per portie

117 Kcal

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.