Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Over speelse paashazen en schattige paaseitjes | Over speelse paashazen en schattige paaseitjes

Over speelse paashazen en schattige paaseitjes

Zo weersta je aan het bruine goud

Net nu je bekomen bent van de eindejaarsfeesten, luiden de paasklokken alweer in de verte. Ook dit jaar voeren ze rijkelijke hoeveelheden chocolade eitjes aan. Bijzonder leuk om je interieur enkele weken mee op te fleuren, iets minder leuk voor je figuur. Want hoewel je perfect volwassen bent, blijft het plezierig om je even terug kind te voelen, en tussen die bonte caloriebommetjes te grabbelen.

Durft ‘ééntje is geentje’ bij jou ook al eens uitdraaien op een berg lege papiertjes? Deze paasperiode laat je je niet verblinden door het bruine goud, met deze drie tips.

Kies voor eitjes met lichte vulling

Heb je de kleurencode van je paaseitjes dit jaar al kunnen kraken? Pik er dan de eitjes met een lichte vulling (zoals likeur) uit. Die bevatten minder calorieën dan volle eitjes uit witte, melk- of pure chocolade. Voor de fans van pralinévulling is er minder goed nieuws: deze zoete zonde is goed voor… 52 calorieën per stuk.

Laat je niet verleiden door chocolade figuren

Terwijl je bij de bakker aanschuift voor een meergranenbrood, verrijkt met alle juiste vitaminen en mineralen, wijken je ogen even af naar het rek vol chocolade figuren. Eens thuisgekomen werk je je nieuwe paashaas van de oren tot de pootjes naar binnen. Alleen een dierenbeul zou een half opgepeuzeld figuurtje terug in de kast leggen, toch?

Chocolade-excessen als deze vermijd je best. Wist je dat een chocolade figuur van 150 gram gelijkstaat met het verorberen van een diepvriespizza? Laat die speelse vormen dus gerust op het ‘schap’ staan bij je dorpsbakker.

Let op met andere paaslekkernijen

Ook paasbroodjes zijn een pak minder onschuldig dan ze eruitzien. Voor een veredelde krentenbol van 60 gram loopt de teller al snel op tot 170 calorieën. Zelfde verhaal voor de kleurrijke gekookte eieren die overal komen piepen: per ei komen er 75 calorieën bij.

Onze paasboodschap? Vul je mandje niet tot boven, maar geniet meer van een beetje minder. Belt je beste vriendin net als jij dat gepermitteerde eitje in je mond stopt? Laat de telefoon dan gewoon rinkelen tot de chocolade gesmolten is op het puntje van je tong. Ze begrijpt dat best wel.

Meer tips nodig om er op je paasbest uit te zien? InfraLigne helpt je graag verder.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.