Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Een weekje detoxen: de ideale lenteschoonmaak voor je lichaam | Een weekje detoxen: de ideale lenteschoonmaak voor je lichaam

Een weekje detoxen: de ideale lenteschoonmaak voor je lichaam

P--10064-01-2017_InfraLigne_website_detox2

 

Voel jij je ondanks de stralende lentezon wel eens lusteloos en moe? Lijkt het alsof je buik doorheen de dag opblaast als een ballon? Lig je soms een uur lang vruchteloos schaapjes te tellen in bed? Dat zijn stuk voor stuk signalen van je lichaam om een zuiveringskuur te doen.

Tijdens de lange en donkere winterperiode stapelen afvalstoffen zich op in je lichaam. Weinig beweging en rijkelijke maaltijden zitten daar voor veel tussen. Daarom doe je er goed aan om je lichaam wakker te schudden met een detoxkuur.

Geen paniek, detoxen is geen synoniem voor twijfelachtige poedertjes en een knorrende maag. Het is een eenvoudige manier om je organen te ontgiften en tegelijkertijd de nodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen voor een energieke lente. Een leuk neveneffect: overtollige kilo’s vliegen eraf.

Wij helpen je graag op weg voor een deugddoend weekje detoxen.

Dag 1: ready, set, go!

Haal gezonde en energierijke voeding in huis. Zoetigheden, vette sauzen en industrieel bereide producten weer je uit je winkelkar. Zorg in plaats daarvan voor een mooie voorraad noten, fruit, volkorenproducten en verse groenten.

Dag 2: hop met de beentjes

Vandaag staat er naast gezond eten ook beweging op het menu. Niks mis met indoor sporten zoals zwemmen of fitnessen, maar frisse buitenlucht doet je nog meer herleven. Daarbij maakt het niet uit of je fietst, wandelt of jogt. Zelfs in de tuin werken does the trick.

Dag 3: sapjes persen

 Sapjes zuiveren je lichaam als geen ander. Bovendien stimuleren ze je darmflora en ‘dwingen’ ze je lichaam om vetreserves aan te spreken. Voor een merkbaar effect combineer je een liter fruit- en groentesappen met minstens een halve liter water. 

Dag 4: en … rust

Detoxen kan best vermoeiend aanvoelen, omdat je plots moet wennen aan een nieuwe levensstijl. Blijf je gezonde voedingspatroon vandaag aanhouden, maar gun jezelf wat rust. Op tijd je bed inkruipen kan wonderen doen.

Dag 5: energie voor twee

Intussen zijn je batterijen voldoende opgeladen om er even stevig tegenaan te gaan. Met superfood doe je daar nog een schepje bovenop. Fruit en groenten zoals uien, bessen, pruimen, broccoli, bieten en blauwe druiven zitten boordevol antioxidanten die je lichaam verder zuiveren van gifstoffen en je immuunsysteem opkrikken.

Dag 6: verwendag 

Work hard, play hard. Trakteer jezelf vandaag op wat ontspanning. Een dagje wellness heb je bijvoorbeeld meer dan verdiend!

Dag 7: hou vol!

Na deze zevende en laatste dag van je detoxkuur zal je jezelf heel wat lichter, fitter en energieker voelen. Wil je dat zalige gevoel blijven vasthouden? Laat de gezonde gewoontes van de voorbije week dan zeker niet varen.

Wist je dat je bij InfraLigne ook voedingsadvies krijgt van professionele diëtisten? Leer hen kennen in een studio bij jou in de buurt

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.