Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Je libido boosten op Valentijn? Ontdek deze 5 onbekende én gezonde afrodisiaca | Je libido boosten op Valentijn? Ontdek deze 5 onbekende én gezonde afrodisiaca

Je libido boosten op Valentijn? Ontdek deze 5 onbekende én gezonde afrodisiaca

P--10064-01-2017_InfraLigne_website_blog valentijn3

 

Oesterkwekers en chocolatiers beleven weer hoogdagen. Hopend op een perfecte Valentijn speuren koppels menig winkelrek af naar versnaperingen die hun libido naar ongekende hoogten stuwen. Hoewel wetenschappers er niet voor alle afrodisiaca in slagen om het lustopwekkende effect te bewijzen, blijven ze erg populair.

Heb jij met Valentijn in het vooruitzicht al wat afrodisiaca bestudeerd? Dan geraakte je wellicht allesbehalve opgewonden van de voedingswaarde ervan. De calorieën in chocolade en pittige cocktails begin je liever niet te tellen. Stimulerend orgaanvlees zoals niertjes en zwezeriken raden we dan weer af als je met een hoog cholesterolgehalte flirt.

En toch hoeft jouw romantische avond niet uit te draaien op een weegschaalfiasco the morning after. Er bestaan namelijk tal van gezonde alternatieven. Bovendien is de kans groot dat ze nu al in je koelkast of fruitmand liggen. 

1. Tomaten

Voor de Fransen ook wel ‘pommes d’amours’. Ze wekken vooral passie op dankzij hun vurig rode kleur. Aardbeien passen in datzelfde rijtje.

2.Uien

Wetenschappelijke experimenten brachten aan het licht dat de vitamine E in uien zowel voor mannen als vrouwen erg stimulerend werkt. Om die reden zagen de celibataire priesters in het Oude Egypte zich verplicht om de groente van hun menu te schrappen. Let wel op: te veel ui kan voor nare bijwerkingen zorgen in je buik.  

3.Aubergines

In de emoji-wereld verloor de aubergine haar onschuld al snel. De groente haalt haar libido-verhogende kracht enkel uit haar suggestieve vorm. Je versnijdt je aubergines dan ook best niet wanneer manlief toekijkt …

4.Vijgen

Vijgen worden wereldwijd geassocieerd met vruchtbaarheid. In sommige culturen krijgen pasgetrouwde koppels zelfs een lading vijgen over zich heen in plaats van rijst (auwch!). Hun exotische looks zorgen voor een vleugje erotiek.

5.Bananen

Weer eentje die het puur van z’n uiterlijk moet hebben? Nee hoor. De alkaloïden in een banaan boosten je humeur én zelfvertrouwen. Geen overbodige luxe in de slaapkamer.   

Brengen groenten en fruit jou niet in de juiste stemming? Dan kunnen enkele stukjes chocolade heus geen kwaad. Iets zegt ons dat je op Valentijn redelijk wat calorieën zal verbranden … Blijft er toch iets van je Valentijn-uitspattingen plakken? Pik de gezonde draad dan snel weer op met onze lekker lichte weekrecepten.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.