Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Alleen is maar alleen… Waarom het leuker is om samen met je vriend(in) te sporten | Alleen is maar alleen… Waarom het leuker is om samen met je vriend(in) te sporten

Alleen is maar alleen… Waarom het leuker is om samen met je vriend(in) te sporten

Je agenda staat boller dan de verse permanent van je tante. Hoewel ‘Time Management voor Dummies’ (zo goed als) uitgelezen op je boekenschap staat, blijft het elke week naar gaatjes zoeken om die sportieve pauze in te lassen.

Samen met je beste vriendin sporten komt er al helemaal niet van, want die worstelt met exact dezelfde issues. Zij rijdt na het werk af en toe langs de fitness, jij sleurt als het uitkomt de yogamat van onder het bed. Ieder voor zich.

Toch loont het de moeite om van sport een teamactiviteit te maken. Want samen sporten is zoveel leuker, niet? Overtuig jezelf (en je BFF) met deze voordelen.

Hogere motivatie

Een sportmaatje zorgt voor gezonde ‘sociale druk’. Jullie hebben eindelijk – na veel sms’jes, Whatsapp-berichten of Doodles – het ideale moment gevonden om samen te gaan joggen. Yes! Dan kan je het toch niet maken om terug te krabbelen?

Elkaar uitdagen

Schuilt er een competitiebeest(je) in jou? Waag je gerust aan een speelse tussensprint of een wedstrijdje ‘om ter meeste sit-ups’. Zo hou je het leuk en lever je extra inspanningen, zonder het zelf te beseffen.

Samen sterk

Als je samen sport, moedig je elkaar voortdurend aan. Zo verleg je gemakkelijker je sportieve grenzen en leer je elkaar beter kennen. Niet alleen je lichaam wordt sterker, ook je vriendschapsband.  

Meer plezier

Met z’n tweeën vliegt een uurtje sporten zo voorbij. Bovendien toont onderzoek aan dat er na een gezamenlijke sportactiviteit meer endorfines – gelukshormonen – vrijkomen.

Ben je intussen volop ‘duosportmomenten’ aan het inplannen? Maak dan in één klap wat tijd vrij voor een adviessessie bij InfraLigne. Wij zetten jou en je vriendin op weg naar een fitter leven.

Kom gezellig samen langs bij een studio bij jou in de buurt

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.