Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Waarom onze afslankingsmethode met infraroodstralen zo effectief is | Waarom onze afslankingsmethode met infraroodstralen zo effectief is

Waarom onze afslankingsmethode met infraroodstralen zo effectief is

Infraroodstralen InfraLigne

De afslankingsprogramma’s van InfraLigne zijn gebaseerd op twee belangrijke pijlers: bewegen en gezond eten. Het bewegingsluik draait vooral rond de pronkstukken in onze studio’s, onze infraroodcabines. Die zijn uitgerust met 4 infraroodstralers (2 links en 2 rechts bovenaan) en gewichten aan hand- en voetlussen. Een gouden combinatie die ervoor zorgt dat je aan 2 korte sessies per week al voldoende hebt om het gewenste aantal kilo’s te verliezen en een mooi figuur tevoorschijn te oefenen. Hoe die infraroodstralen juist hun werk doen? Dat leggen we je graag uitgebreid uit.

Heilzaam opwarmingseffect 

De infraroodstralen in onze cabines dringen 4 tot 6 centimeter diep in het lichaam. Die diepe indringing triggert een opwarmingseffect in het spierweefsel van de inwendige organen, met gezonde gevolgen voor je hele lichaam:

– je hartslag verhoogt, waardoor je conditie vanzelf verbetert
– je spierweefsel warmt op, waardoor je tijdens en na het oefenen geen last krijgt van spierpijnen en -letsels

Dit effect van de infraroodstralers in de cabine maakt opwarmingsoefeningen bovendien overbodig.

Natuurlijk afkoelingsproces with benefits

De inwendige opwarming van je lichaam heeft nog een bijkomend positief effect. Je lichaam zal zijn temperatuur namelijk spontaan willen doen zakken. Daarom treden er afkoelingssystemen in werking, waarvan zweten er een is. We kunnen gemakkelijk enkele redenen opsommen waarom zweten zo nuttig is als je aan je figuur werkt.

Calorieverbruik
Tijdens één oefensessie zweet je gemiddeld tussen de 600 en 800 kcal uit. Het vocht dat je daarbij verliest, vul je nadien gewoon weer aan door voldoende water te drinken.

Grondige reiniging
Door te zweten wordt je lichaam vanbinnen en vanbuiten helemaal gereinigd. Heel wat gifstoffen vloeien samen met het zweet uit je lichaam.

Strakkere huid
Cellulitis is een gelachtige substantie onder de huid, opgebouwd uit afvalstoffen, vet en water. Door te zweten wordt het vet afgevoerd, met een strakkere huid als resultaat.

Boost voor metabolisme en weerstand

Infraroodstralen stimuleren niet alleen je metabolisme (waardoor je op termijn sneller calorieën verbrandt), maar ook je weerstand. Verkoudheden, infecties en reumatische ziektes genezen daardoor veel sneller. In de medische wereld worden infraroodstralen ook met goede reden ingezet voor verschillende behandelingen. Met infrarood bestrijden dokters onder meer symptomen van menopauze (depressiviteit, hoofd- en buikpijn), artritis, schouderstijfheid, slapeloosheid, spierpijnen en gespannenheid.

Verbeterde huiddoorbloeding

Je huiddoorbloeding is verantwoordelijk voor de opbouw van nieuwe cellen en een vlotte afvoer van dode cellen. Infraroodstralen optimaliseren dat proces, hetgeen jou een zachte en gladde huid oplevert (vergelijkbaar met het effect van een bodyscrub). Bovendien bevorderen infraroodstralen de elasticiteit van je huid. Verlies je tijdens je oefensessies veel kilo’s? Dan nog blijft je huid mooi strak.

 

Wil je zelf het gezonde effect van infraroodstralen ervaren? Maak dan snel een afspraak in een studio bij jou in de buurt

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.