Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

3 tips om te sporten met het hele gezin | 3 tips om te sporten met het hele gezin

3 tips om te sporten met het hele gezin

Sporten met de familie

Een spelletje Tetris voor gevorderden is niks vergeleken met jouw dagelijks gepuzzel om werk, sport en family time in je agenda te persen. Met een gezonde maaltijd achter de kiezen en alle potten en pannen weer proper in de kast, blijven er ’s avonds meestal weinig vrije uren over.Een spelletje Tetris voor gevorderden is niks vergeleken met jouw dagelijks gepuzzel om werk, sport en family time in je agenda te persen. Met een gezonde maaltijd achter de kiezen en alle potten en pannen weer proper in de kast, blijven er ’s avonds meestal weinig vrije uren over.

Een spelletje Tetris voor gevorderden is niks vergeleken met jouw dagelijks gepuzzel om werk, sport en family time in je agenda te persen. Met een gezonde maaltijd achter de kiezen en alle potten en pannen weer proper in de kast, blijven er ’s avonds meestal weinig vrije uren over.

Gebruik je die tijd om nog even met de kinderen te spelen of trek je je sportschoenen aan voor een snel avondloopje? Ons advies: doe beide! Sport en gezin gaan namelijk samen als yoghurt en vers fruit. Een gouden combinatie, waar je nog meer uit kan halen met deze drie tips.

1. Neem je kinderen mee op pad

Je hoeft je wekelijkse jog heus niet uit te stellen voor een gezelschapsspelletje met zoon- of dochterlief. Stippel samen met je partner een loopparcours uit langs straatjes met weinig verkeer en laat je kind(eren) je op de voet volgen met de fiets, step of rolschaatsen. Zo vermijd je een lui avondje zetelhangen en kikkeren jullie gezamenlijk op van de frisse buitenlucht.

2. Organiseer een sportdag

Een beetje competitie werkt motiverend. Trommel je gezin elke maand op voor een sportieve namiddag in je eigen achtertuin. Verdeeld over twee (of meer) teams nemen jullie het tegen elkaar op in een zaklooprace, een partijtje touwtrekken en andere spelklassiekers. Staat er een kruiwagen in je tuinhuisje? Dan kunnen jij en je partner er ook nog een tijdrit ‘kindje voortduwen’ uitwringen.

3. Zet een indoor avontuur op poten

Vallen je buitenspeelplannen in het water door grijs en nat weer? Dan is een avontuurlijk binnenshuis circuit de ideale oplossing om toch wat te bewegen met je kroost. Met de nodige fantasie kruip je onder de keukentafel door een donkere tunnel, spring je in de living over een tapijt van kokend hete lava en trek je op de trap een eindsprintje naar de top van de vulkaan. Zo oefenen je kinderen niet alleen hun spieren en motoriek, maar ook hun verbeeldingsvermogen.

Als je kinderen je vaak zien sporten, nemen ze die goede gewoonte later veel gemakkelijker over. Aarzel dus zeker niet om hen mee te brengen naar je InfraLigne-studio. Zowel baby’tjes als oudere kinderen zijn bij ons meer dan welkom en hoeven je geen seconde uit het oog te verliezen.

Kom samen met je gezin langs bij een studio bij jou in de buurt

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.