Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Bloemkoolburgers

Bloemkoolburgers met frisse korianderdip – V

Ingrediënten

De burger

100g gekookte quinoa
200g gekookte bloemkool
3 eieren
4 eetlepels olijfolie
1 grote gekookte zoete aardappel
1 teentje knoflook
snuifje peper & zout & chilipoeder
1/4 koffielepel komijn
1/4 koffielepel ui (poedervorm)
1/4 koffielepel currypoeder
3/4 kop amandelmeel
1/2 kop broodkruimels

Korianderdressing

1/2 rijpe avocado
sap 1 limoen
1 teentje knoflook
1 handvol koriander
snuifje zout & peper
1 eetlepel honing
enkele eetlepels water

De afwerking

4 bruine broodjes
handvol salade
2 tomaten in schijfjes


Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten voor de burgers (behalve het amandelmeel en de broodkruimels) in een goede blender. Opgelet: mix zeker niet te lang.
Voeg het amandelmeel toe en vorm de burgers. Voeg indien nodig nog wat meer amandelmeel toe. Wentel de burgers in een bordje met de broodkruimels en bak ze in een beetje olijfolie tot ze licht goudbruin zijn. Mix alle ingrediënten voor de dressing tot je een gladde saus hebt. Proef en breng op smaak.

Snijd de broodjes doormidden en beleg met sla, schijfjes tomaat, gebakken burgers en eetlepel dressing.

Smakelijk!